Proslavljeni vaterpolist uništio obalu: “Htio sam taj mul upristojiti, cijela jadranska obala je takva”

Foto: 24 sata / Facebook

BILO/PRIMOŠTEN – Zašto ste devastirali pomorsko dobro? – Upitao je novinar Pericu Bukića, najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolista, dopredsjednika Hrvatskog vaterpolo saveza i bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika. 

– Htio sam da bude lijepo i uredno, odgovorio je jednostavno Bukić kolegi Denisu Mahmutoviću iz 24 sata.

Perica, naime, ima veliku kuću s bazenom u mjestu Bilo pored Primoštena. Lijepa, ograđena kuća od 190 kvadrata i najmanje 360 kvadrata dvorišta nalazi se u neposrednoj blizini mora. Štoviše, ne može biti bliže moru. Prvi red. Svejedno, Perica je osjetio potrebu da intervenira u morsku obalu pa je preko tisućljetnih hridi nalio veliki betonski mul. Ali ni to nije bilo dovoljno pa je usput do mula sagradio i betonske stepenice. Da mu se lakše spustiti do mora. I onda je sve to, i mul i stepenice, popločao kamenom. Radovi su upravo u tijeku, sami smo svjedočili vrećama s građevinskim materijalom odloženima u podnožju Bukićevih stepenica.

Nije Perica jedini. U ovoj prekrasnoj uvali isprecijecanoj hridima nakotilo se još takvih betonskih intervencija po pomorskom dobru, ali otom potom. Koncentrirajmo se zasad na njega.

Prvo smo se obratili općini Primošten i upitali ih znaju li što im se događa u uvali. Načelnik Stipe Petrina poslao je komunalnog redara koji je izašao na teren i utvrdio da Bukić zbilja postavlja kamene ploče po morskoj obali. Petrina nije bio iznenađen.

Foto: 24 sata

– Ma nije mu to prvi put. Mi smo Bukiću tri puta rušili taj mul, on ga je opet postavljao. Dvaput je već stavljao tuš, a mi smo ga skidali. Podnijeli smo i kaznenu prijavu protiv njega, ima od toga preko deset godina. Nije mu bio dovoljan beton nego je još morao i ploče postaviti. Dnevni boravak je tamo napravio – obavještava primoštenski načelnik o dugogodišnjem natezanju s vaterpolistom.

Ipak, Petrina kaže da je voljan prijeći preko toga, ako bi mu Bukić plaćao naknadu.

– Ma to država dopušta, to je nevjerojatno. Perica je napravio to što je napravio. U redu. Ali zašto mu onda lokalna uprava ne bi naplaćivala koncesijsko odobrenje za pomorsko dobro? Nek mi država da odobrenje da mu to naplatim i onda ne bi bilo problema – govori Petrina.

A što o svemu kaže proslavljeni sportaš i bivši zastupnik? Nazvali smo Bukića koji inače živi u Zagrebu i raspitali se zbog čega je odlučio izliti metre i metre betona po javnom vlasništvu.

– Ja sam samo popravio ono što je more odnijelo! More je ove zime sve razrovalo, uništilo je kamene ploče koje su tamo već godinama. Samo sam popravljao ovo ispred kuće jer mislim da je ljepše da je nešto uređeno nego da je devastirano – obavijestio nas je Bukić.

Foto: 24 sata

Čekajte, a ovaj mul koji ste izbetonirali, to nije devastacija?, upitali smo Pericu.

– Može se to tako gledati. Ali cijela jadranska obala je takva. A taj mul je već otprije bio tu, ja sam ga samo doveo u fazu da lijepo izgleda. Upristojio sam ga – kaže Bukić koji je originalno sagradio taj “nepristojni” mul kojeg je sada trebalo upristojiti.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DONOSIMO DOKAZE Ilegalno gradilište na Zmajanu prijavili smo još 2018. – Svi su nas ignorirali!