Uvodi se cjelogodišnja brzobrodska linija Lastovo – Korčula – Dubrovnik

Foto: Morski HR

LASTOVO – Hrvatska Vlada je na današnjoj sjednici usvojila izmjenu Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu. Ovom Odlukom uvodi se nova cjelogodišnja brzobrodska linija Lastovo – Korčula – Dubrovnik, i povratno, a s ciljem kvalitetnijeg povezivanja otoka Lastova s njegovim županijskim središtem, Dubrovnikom.

Uvođenje nove linije doprinijet će poboljšanju gospodarskog i turističkog razvoja Dubrovačko-neretvanske županije te će se osigurati bolja povezanost otoka Lastova i Korčule s Dubrovnikom, kao i međusobna povezanost ova dva otoka.

Redoviti javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu u Republici Hrvatskoj obuhvaća 53 državne linije, s ukupnom flotom od 77 brodova.

Sredstva za brzobrodsku liniju Lastovo – Korčula – Dubrovnik, kao i za ostale 53 državne linije, osigurana su u državnom proračunu, u ukupnom iznosu od 329,5 milijuna kuna za 2020. godinu, s projekcijama potrebnih godišnjih sredstava za 2021. i 2022. godinu, u iznosu od 340 milijuna kuna.

D.G.