BRAČ Od ponoći se ukidaju propusnice za kretanje po otoku i suglasnosti za putovanje trajektima

Foto: Screenshot

Krizni stožer Brača jednoglasno je danas, 22. svibnja, nakon održanoga sastanka zatražio ukidanje svih mjera, a nakon što su epidemiolozi utvrdili da je epidemiološko stanje na otoku povoljno, javlja Brač danas

Zatraženo popuštanje mjera u potpunosti
— Zajedničkim prijedlogom u ime svih jedinica lokalne samouprave na otoku i njihovih stožera civilne zaštite zatraženo je od Nacionalnoga stožera civilne zaštite da se režim života na našem otoku koji je do danas bio uređen predmetnim mjerama u potpunosti relaksira kao što je to slučaj u ostatku zemlje, objavio je otočni Krizni stožer.

Od ponoći ukidanje ograničenja kretanja po otoku i s otoka
Predlaženo je da se mjere ukinu redoslijedom i tempom uvođenja, i to tako da se od ponoći ukinu mjere ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnoga boravka te u potpunosti prekine s primjenom propusnica za promet između svih jedinica lokalne samouprave na otoku, kao i suglasnosti za putovanje trajektima.

Ostale mjere na snazi do nedjelje
Krizni stožer predložio je da bi ostale mjere koje, između ostaloga, ograničavaju rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih, sportskih i vjerskih okupljanja, uporabu dječjih i sportskih igrališta i zadržavanje na ulicama i koje su uvedene kasnije, prestale vrijediti u nedjelju, 24. svibnja, točno u ponoć. Konačnu odluku donijet će Nacionalni stožer civilne zaštite, a brački Krizni stožer najavio je da će odluku objaviti čim ona bude donesena. Škole bi, kako je najavljeno, s radom trebale početi u srijedu, 27. svibnja, i to u skladu s mjerama i programom koji su na snazi u cijeloj Hrvatskoj.

Ivana Marković: Teško je predočiti sreću i zadovoljstvo danas u stožeru
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ujedno zamjenica načelnika Kriznoga stožera za cijeli Brač, s olakšanjem je komentirala ukidanje epidemioloških mjera na Braču i postupno vraćanje otoka normalnom životu. — Hvala svim mojim kolegama koji su u protekla dva i pol mjeseca svakodnevno radili u stožeru, svim volonterima u call centru i na terenu i svima Vama dragim građani koji ste se pridržavali svih zadanih mjera. Teško je predočiti sreću i zadovoljstvo danas u stožeru a vjerujem i među svima vama. Nije nam bilo lako, prošli smo kroz težak period, ali i dalje vas molim da budete discipilinirani, držite se socijalne distance. Virus nije nestao ali svi moramo naučiti živjeti sa njim, poručila je Marković.

I.B.