Volonteri i ronioci s dna kod Murtera izvukli dvije tone smeća!

Foto: Goran Šimić / Facebook

MURTER – Dan je biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. U organizaciji općine Murter-Kornati, tamošnje turističke zajednice i powerlifting kluba Šibenik ekipa od 10-ak volontera i ronioca Najada ronilačkog centra, s dna je na površinu izvukla 2 tone smeća!

– Danas smo odradili ronilačko-obalnu akciju sa cca 2 tone smeća… 10 tak ronioca i volontera… Neznam više koja je ovo akcija po rednom broju, ali znam da će ih biti u ovoj godini više nego u prošloj, a u prošloj je bilo 30 plus. Obalne, šumske, prirodne i podmorske ronilačke akcije. Mogu slobodno reći bez skromnosti da kad je zaštita okoliša u pitanju da mi radimo najviše na lokalnoj razini, a i globalno u hrvatskoj sam siguran da smo u vrhu. Nevjerojatno koliko smo smeća skupili, tone i tone. Koliko toga smo očistili, uljepšali i oslobodili – kaže Goran Šimić, predsjednik  Powerlifting kluba Šibenik, koji objašnjava i zašto:

 

– Koristi nema ni novčane ni nikakve iskreno! Zato jer je to normalno!!! Vratit će se sve. Zato jer nas je već par ljudi, općina i ostalih pitalo za savjete jer rade svoje eko akcije, dosta je bilo samo priće i uzimanja love iz proračuna za bajke… Zato jer sad kad prođeš kroz Grebašticu, Brodaricu, Zablaće, Murter, Šibenik, Tribunj, Kaprije, Raslinu i još toga ima i bit će je čisto i kopno i more… Eto zato… Ne zanima nas ko je livo, desno, sredina, partizan ili ustaša. Nemogu sve tagirat, sami se… Eto, vidimo se u nedilju u Zablaću, Soline od 17 h i nastavak – najavio je Šimić.

PROČITAJTE JOŠ:

Murter čišćenjem podmorja najavljuje Dan biološke raznolikosti

JUNACI DANA IZ ŠIBENIKA “Drugi zagađuju mi čistimo – dugo i puno”