Brodosplit gradi najveću i najluksuzniju jahtu svijeta na kojoj možete kupiti apartman

Foto: DIV / Brodosplit

SPLIT – Na porinuću polarnog kruzera Ultramarine, vlasnik DIV grupe Tomislav Debeljak najavio je novi projekt. Morski HR je doznao i ekskluzivne informacije iz Brodosplita o gradnji najveće luksuznu jahtu na svijetu “Njord”. Riječ je o rezidencijalnoj jahti dugoj 281,8 metara koja se gradi za Ocean Residences Development s Malte. Gradit će se i u Brodosplitu i u norveškom brodogradilištu Kleven Verft koje je također dio DIV grupe.

U Brodosplitu će se napraviti brodska metalna konstrukcija kao i veliki dio instalacija. Trup broda napravljen u Splitu bit će nakon završetka odvučen u Kleven Verft gdje se jahta opremiti. Planira se da sve bude gotovo do 2024. godine.

Foto: DIV / Brodosplit

Na jahti moguće kupiti apartman

Jahta širine 33,5 metara, imat će 12 paluba. Apartmanski smještaj na brodu bit će podijeljen na 118 rezidencija koje je moguće kupiti, kao i 16 apartmana za goste i batlere. Dostupne u 20 različitih konfiguracija, ove će se rezidencije kretati od dvosobnih do šest spavaćih soba koji se prostiru na 116 do 800 četvornih metara, detaljnije o opremi i namjeni broda piše ugledni časopis Boat International.

Dizajniran da maksimizira privatnost, udobnost i sigurnost, svaki apartman sadrži dnevni boravak s pogledom na more i pristup otvorenim terasama. Vlasnici će moći prilagoditi svoje stanove prema vlastitom ukusu, odabirom namještaja i dekoracija po vlastitom ukusu.

Inače, Njord će se moći pohvaliti impresivnim popisom luksuznih sadržaja koji uključuju više vanjskih terasa, sunčalište, dva vanjska bazena, zatvoreni hidro bazen, bogate wellness sadržaje te noćni klub i jazz salon. Saloni zvjezdarnice za teleskop sjesti će na gornju palubu.

Suvremeno opremljen za znanstvena istraživanja

Plovilo će biti opremljeno za provođenje znanstvenih i oceanografskih istraživanja tijekom svog godišnjeg obilaska svijeta. Svake godine putuje u neka od najudaljenijih i „kulturno jedinstvenih“ mjesta na zemlji.

Njord će pritom prikupljati podatke o okolišu i moru iz cijelog svijeta koji će biti dostupni međunarodnim znanstvenim  laboratorijama.

Brod će biti potpuno opremljenim laboratorijem za oceanografska istraživanja sa stručnim osobljem. Inače, plovilo će imati žiroskopski teleskop, koji će noću skenirati nebo, dok će dronovi pratiti atmosferu.

U međuvremenu, podmorski dronovi, zajedno s Njordovim potopnim podmornicama, preslikavat će oceansko dno koristeći višesnopovske sonare kako bi se identificirali olupine brodova i značajke morskog dna. Njord će imati i dva helikoptera Airbus ACH 160 s osam sjedala s dometom od 400 nautičkih milja. Koristit će ih isključivo vlasnici i gosti.

Svaki od 311 članova posade imat će vlastitu privatnu kabinu, što rezultira omjerom gostiju i posade 1: 2.

Foto: DIV / Brodosplit

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: DIV Brodogradnja gradi rezidencijalnu jahtu NJORD – Najveću luksuznu jahtu na svijetu!