SPLIT Gliser udario u čamac s mladim veslačima – Dječaci ozlijeđeni, a ovo je ostalo od čamca

Foto: Čitateljica / DD

SPLIT – Na području Poljuda u Splitu dogodila se pomorska nesreća u kojoj je neoprezni vozač glisera jutros oko 9.30 sati udario u djecu, veslače Veslačkog kluba Gusar. 

Neoprezna osoba je gliserom “pokupila” veslače VK Gusara. Dvojica 14-godišnjaka prebačena su u splitsku u bolnicu jer su se žalili na bolove. Utvrđene su im lakše ozljede, prava je sreća što se sve tako prošlo jer im je čamac teško stradao.

– Radi se o klasičnom primjeru nepažnje. U nesreći ima ozlijeđenih osoba, a na teren su izišli dežurni inspektor te dežurni iz pomorskog prometa. Djeca su prebačena u bolnicu, ali prema prvim informacijama, ne bi se trebalo raditi o težim ozljedama. Više će se znati nakon obavljenih izvida, koje obavlja inspekcija sigurnosti plovidbe te Pomorska policija – rekao je za Dalmaciju Danas lučki kapetan Željko Kuštera.

Nekoliko riječi o događaju rekao je jedan član VK Gusara, koji se nalazio u blizini samog događaja.

– Veslali su put Instituta na Marjanu. Lik je trebao ući u lučicu, prebrzo je išao i pokupio ih je. Ozlijeđeni su veslali u dvojcu na pariće. Trener je odmah zvao Lučku kapetaniju – kratko nam je rekao.

Dalmacija danas objavljuje i fotografije čamca u kojem su se nalazila djeca. Doslovno je prepolovljen, a sama sreća je spriječila moguću tragediju.