NP KORNATI – Od straha da je neće biti, do zaključka da će sezona i posezona biti izvanredne!

Kornati Tajerske sestrice - Foto: Boris Kačan

MURTER/KORNATI – Ravnatelj NP-a Kornati Šime Ježina rekao je u HRT-ovoj emisiji Tema dana da su u zadnja dva mjeseca imali procjene da uopće neće biti sezone, a sad su došli do zaključka da će sezonu odraditi dobro, a možda imati i izvanrednu podsezonu.

– Murter je do prije par dana bio prazan, a sad kao najveća i najvažnija ishodišna luka za kornatsko otočje ima nešto gostiju. Nautičari, koji su naši prvi gosti, sada su tu, malo sa zakašnjenjem, ali se definitivno možemo nadati nečemu dobrom – rekao je Šime Ježina.

Kovačević je rekao da su ove godine dobro startali na početku, ali su zbog situacije s koronavirusom dogodila stanka. Međutim, zadovoljan je trendom nakon 11. svibnja.

Ježina ističe da većinu prihoda ostvaruju u šesti, sedmi, osmi pa i deveti mjesec.

– Zasad ova dva mjeseca nisu pretjerano djelovala na našu prihodovnu stranu, kaže Ježina, dodajući da se ne usuđuje reći da će doći do lanjskih ili preklanjskih brojki, ali da je ipak za optimizam.

Ježina navodi da su Kornati ogroman teritorij pa i u osmom mjesecu ima mjesta za plovidbu, tako da se nada da će ove godine nautika biti apsolutni hit.