Marjana Botić: “Obilazak budućeg Muzeja izgubljenih prilika grada Zadra”

Foto: Marjana Botić

Vijećnica u Zadarskoj županiji Marjana Botić koja se najčešće bavi pomorskom i ekološkom tematikom upozorava ovaj put na devastaciju obale u zadarskom predjelu Diklo. Spominje 3 milijuna kn vrijedne radove koji su nakon nasipanja stjenovite obale potpuno obustavljeni. Upozorila je vladajuće na niz problema s pomorskim dobrom za kojeg drži da se u Zadru ne upravlja dobro. 

Marjana Botić

– Zanimljivo je kako 30 godišnji vladajući ovog Grada, bez pardona o našem trošku, u sklopu službenog posjeta Zadru i neslužbene kampanje, Premijera njihove stranke, odvedu na gradsku tržnicu i gradske bedeme, a dodali su ili praznu Tehničku školu ili možda staru zgradu Tehničke škole koja nikako da se vrati obrazovnoj svrsi koju su joj namijenili njeni vlasnici koji su za razliku od sadašnjih glavara i pajadi profitera, običavali nešto vraćati gradu, a ne samo uzimati.

Uglavnom taj stranački obilazak centra Grada sve više izgleda kao neki posljednji pozdrav ostacima gradskog života kakav je njihova stranka uspješno zatrla.

Jedna tužna prilika šetnje budućim Muzejom izgubljenih prilika.

Jer javljaju mi sve rjeđi i komunalnim problemima opterećeniji stanovnici Poluotoka, kako zastoj u doba COVIDA nije spriječio djelatnike Obala i lučica da treniraju strogoću i na sad ipak opustjelim parkiralištima bez razumijevanja situacije ispišu kaznu za njihov veliki prekršaj.  Ostaviti, naime  auto sa stanarskom za 2.zonu mjesečnom parkirnom kartom, na noću pustom parkingu 1.zone u ranim jutarnjim satima profitabilno je kazniti i tako bar nečim napuniti sad bez turista praznu blagajnu.

Foto: Marjana Botić

Ne znamo gdje ćemo Premijeru platiti noćenje jer to je veliko sigurnosno pitanje, ali uvjerena sam kako će predvečer iskoristiti priliku prošetati uz more. Ako to bude na predjelu Kolovare, predložila bi neka dobro pogleda zgradu stare Poliklinike koju umjesto svrhe lječilišnog turizma, čeka sudbina privatnog hotela. Neka pogleda Premijer zgradu privatnika, kojemu će grad urediti 300 metara obale opet u našem trošku.

Dikljanima neće. Možda jedino da zamolimo Premijera da ode prošetati uz more, u Diklo, 3 milijuna kn vrijedne radove koji su nakon divljačke devastacije nasipanja stjenovite obale potpuno obustavljeni?

Jer kao ni stanovnici Poluotoka, ni oni Dikla nisu vrijedni pažnje i razumijevanja gradskih vlasti, sad kad je izvjesno da turista neće biti. Jer 30 godišnja vladajuća uprava Zadra nikad nije bila za građane Zadra.

Ja ću ponovno poslati prijavu Lučkoj kapetaniji Zadar i nadležnoj inspekciji poradi nemilih slika uništene obale Dikla kako bi bar upozorila – poručila je vijećnica Zadarske županije, Marjana Botić.

D.G.