Prodaje se vila s razglednica Šibenika – Cijena nije za svakoga

Foto: Zaim Pivalić / Facebook

ŠIBENIK – Poznata vila “Moj mir”, sagrađena na samom ulazu u kanal Svetog Ante prije točno 115 godina, osvanula je u oglasniku. Za unikatnu vilu s bazenom i panoramskim pogledom koji obuhvaća cijeli Šibenik i kanal Svetog Ante, zainteresirani kupac će morati izdvojiti “samo” 3.9 milijuna eura ili gotovo 30 milijuna kuna.

Vilu je 1905. godine sagradio talijanski trgovac Giovanni dalle Feste i to na mjestu jedne od dviju kula koje su u povijesti zatvarale kanal i čuvale Šibenik od napadača. Ljetnikovac je spomenuti prvi vlasnik nazvao “Moj mir” i naziv za ovu kuću i lokaciju ostao je zabilježen u kolektivnoj svijesti generacija Šibenčana.

Foto: Screenshot

Unikatna nekretnina, vila ‘Moj mir’ sa bazenom na atraktivnoj lokaciji sa panoramskim pogledom na grad Šibenik, smještena na osami sa ukupno 198,37m2 stambene površine na parceli 900 kvadrata.

Prodavatelj opisuje da je ova šarmantna vila funkcionalnog rasporeda, namještena i klimatizirana. Iz dnevnog boravka i s jedne terase puca očaravajući pogled na Šibenski kanal, dok s druge terase novi vlasnik može uživati u prekrasnim vizurama Šibenika.

Vila ima kulturno povijesnu vrijednost te je renovirana uz dopuštenje konzervatorskog odjela iz Šibenika, a od mora je udaljena svega 20 metara.

Sretnik koji će izdvojiti točno 29.541.092 kuna, moći će imati i svoj mir, to jest Moj mir, tako blizu, a tako daleko od civilizacije.