Šibenska policija uhvatila provalnika u ilegalno izgrađenu kuću na otoku Zmajanu

Foto: Booking

ZMAJAN/VODICE/ŠIBENIK – U postaji šibenske pomorske policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za tešku krađu na štetu tvrtke iz Tribunja. 

Osumnjičeni je vremenu od 5. do 18. svibnja na otoku Zmajanu provalio u kuću oštećene tvrtke i otuđio televizor, zvučnike, bušilicu, brusilicu i razni alat. Nastala šteta je procijenjena na iznos oko 60. 000 kuna. Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

Iz šibenske policije doznajemo kako se radi o jedinoj kući na otoku, dakle bespravno izgrađenom objektu o kojem smo nedavno pisali. Na pitanje “kako je moguće provaliti u nepostojeću kuću?”, glasnogovornica Marica Kosor nam odgovara:

– Policija mora vjerovati svojim očima.

Podsjetimo, ilegalnu gradnju na Zmajanu, prijavili smo još 2018. godine i proslijedili nadležnim institucijama fotografije i videomaterijale, no naišli smo samo na izbjegavanje odgovora, preusmjeravanje odgovornosti i potpuno ignoriranje. Na dojavu o krađi iz legalno nepostojećeg objekta koji se preko Booking.com iznajmljivao za 50.000 kuna tjedno, policija je reagirala odmah i pronašla krivca. Vila Sumorimo je u međuvremenu je nestala s Booking.com.

Čestica na kojoj je vila ilegalno sagrađena ima četiri vlasnika (tri fizičke i jednu pravnu osobu), među kojima je suprug saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev. On je vlasnik samo jedne osamnaestine, a 13/18, što je vidljivo iz zemljišne knjige, pripada tvrtki Cascada Adriatic iz Tribunja.