Foto: Pixabay

Njemački RTL je Hrvatsku izdvojio kao jednu od zemalja u kojima će se ovog ljeta moći ljetovati u svojem članku o opcijama koje Nijemci imaju za ljeto ove godine.

“U ovim zemljama najvjerojatnije možete ljetovati ove godine”, ističe RTL te izdvaja Hrvatsku, Grčku te otočja Baleare i Kanare. Kada je riječ o Turskoj, iza njenog imena slijedi upitnik, prenosi Index.

Preporuke RTL-ovog stručnjaka za putovanja

U članku se ističe da još nije do kraja jasno hoće li Nijemci moću ove godine putovati izvan zemlje na odmor te gdje točno, ali nekoliko država se već profiliralo u poželjne destinacije, ističe RTL-ov stručnjak za putovanja Ralf Benkö.

Prva je Hrvatska, za koju RTL piše da “nije bila pogođena koronavirusom kao neke duge europske zemlje”, a i rano je odgovorila na pandemiju, pa se sada može pripremati za ljetnu sezonu.

Poziv ministra turizma Nijemcima

Ističe se da Hrvatska pregovara sa zemljama poput Austrije, Češke i Slovenije o prometnim koridorima prema Jadranu te da su hrvatske granice de facto otvorene.

Ministar turizma Gari Cappelli je izjavio da je Hrvatska spremna za turiste i da “samo čekaju signal iz Njemačke kada će njihovi građani moći putovati”.

Grčka također dobiva pohvale za svoju borbu u obuzdavanju pandemije te je spremna sada za turističku sezonu, a ističe se da španjolski otoci Baleari i Kanari nisu imali toliko problema s koronavirusom kao kopneni dio Španjolske te su ostali poželjne destinacije.

Austrijski Kurier: Problem nedostatka povjerenja između Hrvatske i Austrije

Austrijski Kurier pak piše da postoji problem nedovoljnog povjerenja između Hrvatske i Austrije kada je riječ o turističkoj sezoni. Naime, hrvatski ministar turizma Cappelli je za taj list izjavio da su austrijski turisti u Hrvatskoj dobrodošli “bez ograničenja”. Kurier konstatira da “situacija ne terenu ipak nije tako opuštena”.

Austrijance brine to što Hrvatska primjerice može postići sporazum s Velikom Britanijom o dolasku turista, a s obzirom na epidemiološku situaciju na Otoku moguće je da će austrijski turisti koji su došli u kontakt s britanskim turistima doći iz Hrvatske zaraženi koronavirusom. Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger je najavila da tek treba pregovarati s Cappellijem.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

ISTRAŽIVANJE: Što Nijemci guglaju? Daleko je veći interes za odmor u Hrvatskoj u odnosu na konkurentske zemlje!