Plenković u obilasku Pelješkog mosta: “Kasnit će se, ali ćemo uložiti napore da se stvari ubrzaju”

Foto: DNŽ

KOMARNA – Premijer Andrej Plenković je u pratnji ministara Olega Butkovića i još par ministara, državnih tajnika, predstavnika Hrvatskih cesta, izvođača radova u dubrovačko-neretvanskog župana obišao gradilište Pelješkog mosta.

Tom prilikom je Andrej Plenković istaknuo kako Pelješki most, kao jedna od najvažnijih i strateški najbitnijih infrastrukturnih investicija ove Vlade, poprima svoje obrise, a za sve nas, osobito za kolege i prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije on znači ravnopravan status te županije u čitavom sustavu i teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske.

Na Pelješkom je mostu započelo postavljanje rasponske konstrukcije, na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-tinjak na pristupnim cestama i sve zasad ide prema planu.

– Rok završetka je bio 31. srpnja 2021., no zbog koronavirusa i nemogućnosti naših stručnjaka da odu u Kinu i vide kako se proizvode pojedini segmenti i elementi mosta, moglo bi doći za oko dva do tri mjeseca produljenja toga roka – poručio je predsjednik Vlade iz Komarne. Dodao je i kako su predstavnici CRBC-a, kineske kompanije za izgradnju cesta i mostova, spremni uložiti dodatne napore, a i na političkoj se razini može tražiti da se stvari ubrzaju.

Foto: DNŽ

Plenković je tom prilikom kazao i kako izgradnja dijela pristupnih cesta koji je dobio Strabag ide dobro i u rokovima, a dio koji je dobio grčki Avax nešto kasni s početkom, ali bi kroz idućih mjesec dana i tu trebalo sve biti u funkciji.

– Pelješki most, projekt vrijedan 520 milijuna eura, će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske – istaknuo je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.