Marko Kovač krenuo veslati kajakom, put Palagruže

Foto: Facebook / Osobni album

SPLIT/VIS – U posljednjem dijelu ekspedicije kajakom do svih svjetionika u Hrvatskoj, Marko Kovač, kojeg mnogi poznaju i pod umjetničkim imenom Putnik Lik, krenuo je na Palagružu. Prvog dana mu je plan stići do svjetionika Stončica na otoku Visu.

– U petak sam odradio još jedan veslački trening, ali ovaj put sam odlučio odveslati obalom kojom nikada nisam. Od Omiša (Nemira) do Makarske. Fantastično za kajak a najviše dionica Mimice – Brela i napokon krećem za Palagružu. Dosta je bilo odgađanja i čekanja idealnog vremena, vrijeme je da se krenem nositi s morem i situacijom. Imam dovoljno iskustva i znanja za nebonacu. Znam da je odveslati do Palagruže avantura u najmanju ruku, ali veslati po bonaci meni nije avantura nego idila i meditacija. Ovaj dio ekspedicije je vrlo zahtjevan, jer skoro svaki dan veslam samo dionice preko otvorenog mora. Po bonaci je prejednostavno, hoću osjetiti more, tako da ću krenuti pa neka bude avantura i meni – poručio je Marko Kovač, kojem želimo ipak dobro more i sretan dolazak i povratak.

Podsjetimo, u najtežoj dionici koju je pomno planirao, trebat će mu osam dana i 330 km veslanja. Detaljnije nam je pojasnio prošlog tjedna u članku kojeg možete pročitati niže, a gdje se trenutno nalazi, možete ga pratiti OVDJE.

PROČITAJTE JOŠ:

OTOČNA ODISEJA Obilazak svjetionika kajakom: “Još preostaje ‘samo’ doveslati do Palagruže”