Rezervat Lokrum za vikend posjetilo više od tisuću Dubrovčana – Uskoro brod za Arboretum Trsteno

Foto: Boris Kačan

LOKRUM/TRSTENO – Na adresu Javna ustanova Rezervat Lokrum pristigle su dvije ponude za izgradnju broda koji bi uskoro unutar projekta Povijesni vrtovi povezivao otok s Arboretumom Trsteno.

– Povjerenstvo će u petak odlučiti koga ćemo odabrati. Riječ je o vrlo delikatnoj materiji. Naime, iznos javne nabave je nepunih četiri milijuna kuna – rekao je za DuList ravantelj Ivica Grilec.

Brod bi, kako nam je objasnio, trebao zaploviti pred sljedeću sezonu, no tome će prethodovati poduga procedura, rekao je. Donijet će se i odluka o inicijalnom rasporedu polazaka, odnosno odlazaka, a kapacitet plovila bit će 50 putnika.

Trsteno – Foto: Boris Kačan

Lokrum otvoren za posjetitelje

Javna ustanova Rezervat Lokrum, otvorila je otok za posjećivanje još 16.svibnja 2020. godine. Brodovi odlaze iz stare gradske luke prema otoku Lokrumu svakih sat vremena. Otvaranje otoka Lokruma, privuklo je brojne građane Grada Dubrovnika i okolice, te nekolicinu stranih posjetitelja. Tijekom vikenda 23. i 24. svibnja 2020. rezervat je posjetilo 1087 posjetitelja. Najveći broj posjetitelja su Dubrovčani, koji su jedva dočekali otvaranje otoka.

Uživanje u prirodnim i kulturnim vrijednostima posebnog rezervata šumske vegetacije otok Lokrum do 30. lipnja 2020. godine moguće je po promotivnim cijenama ulaznica i to u iznosu od 100,00 kuna, odnosno 75,00 kuna, dok je ulaz za svu djecu u dobi do 15 godina besplatan.

Prilikom boravka na otoku, JU Rezervat Lokrum svojim posjetiteljima svaki dan nudi mogućnost stručnog vođenja koje provode djelatnici Javne ustanove.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

„Povijesni vrtovi dubrovačkog područja“ povezat će Lokrum i Arboretum Trsteno