Šibenčanima dostupni javni bicikli, prva dva sata besplatno

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Javne bicikle Nextbike, koje su već šestu godinu zaredom dostupne u Šibeniku, građani i posjetitelji Šibenika tijekom lipnja moći će voziti besplatno na dva sata.

Svim su građanima i posjetiteljima Šibenika sljedećih mjesec dana osigurana dva sata besplatne vožnje unosom koda SI2020 u mobilnu aplikaciju. Time se stanovnike želi potaknuti da isprobaju javne bicikle i istraže sve prednosti bicikliranja. Dovoljno je preuzeti aplikaciju Nextbike, aktivirati račun i unijeti kod SI2020 ili se javiti na e-adresu info@nexbike.hr

U trenutku kad je javni prijevoz ograničen, bicikl kao prijevozno sredstvo i sustavi javnih bicikala mogu dati značajan doprinos kao siguran, zelen prijevoz koji omogućava izolaciju u pokretu. Vožnja biciklom može biti dobro rješenje za držanje distance, brzo kretanje i poštivanje propisanih mjera – poručuju iz Nextbikea.

Da bi se unajmio bicikl u Šibeniku potrebno je obaviti brzu i jednostavnu registraciju  u sustav putem nextbike aplikacije. Nextbike sustav pruža fleksibilnost kretanja unajmljivanjem i odjavljivanjem bicikala na različitim stanicama u različitim gradovima u Hrvatskoj ili šire, jer je jedna registracija dovoljna za cijeli svijet.

Cijena po biciklu iznosi 5 kuna za 30 minuta vožnje, bez pretplate. Postoji mogućnost pretplate gdje sedam dana iznosi 100 kuna, a jedna godina iznosi 200 kuna u koju je uključen neograničen broj vožnji u trajanju 30 minuta po biciklu.

D.G.