Šibenčanin potporu za djelatnost eko-poljoprivrede zadržao za sebe

Foto: Pixabay

ŠIBENIK – U Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu pravne osobe sa sjedištem u Šibeniku.

Utvrđeno je da je osumnjičeni, kao odgovorna osoba u oštećenoj pravnoj osobi prekoračio granice svoje ovlasti na način da je namjensku novčanu potporu agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 55.593,75 kuna, uplaćenu dana 16.kolovoza .2019.g. na žiro račun oštećene pravne osobe, u vremenu od 16. do 29. kolovoza .2019.g. osobno, s poslovnom karticom, podigao sa žiro računa, te zadržao za sebe iznos od 53.209,00 kuna. Na opisani način osumnjičeni je, koristeći svoj položaj i ovlasti, sebi pribavio korist.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeto posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi, izvjestila je šibenska policija.

– Radi se o djelatnosti ekološke poljoprivrede i pronevjeri novca na štetu tvrtke, registrirane u Šibeniku – potvrdila nam je glasnogovornica Marica Kosor.

D.G.