SKANDAL Pri slijetanju u Podgoricu uhićeno 15 crnogorskih pomoraca: “Pušili, pili, maltretirali posadu – skoro se potukli”

Foto: Facebook

PODGORICA – U Podgoricu je jutros sletjelo 320 pomoraca kompanije Royal Caribbean, među kojima se, prema podacima Vlade Crne Gore, nalazilo 89 pomoraca iz Hrvatske, 25  iz Albanije, 37 iz Bosne i Hercegovine, 26 iz Srbije. Međutim, vijest o njihovom sigurnom povratku zasjenio je skandal 15-ak crnogorskih pomoraca koji su uhićeni u zrakoplovu, odmah po slijetanju. 

– Skoro su nas vratili natrag. Napili su se, pušili u avionu, napali stujardese. Jedan idiot im je pobjegao, pa sam ga ja uhvatio i njega su uhitili – ispričao nam je jedan od Hrvata koji je sletio u podgoričku zračnu luku i koji je zajedno s ostalim Hrvatima dobro.

Foto: Čitatelj

– Svi se sigurno autobusom vraćamo kućama pod pratnjom crnogorske policije i nitko nije sudjelovao u incidentu – kaže nam njegov kolega koji dodaje da više od 24 sata nisu spavali i prilično su iscrpljeni, a ovaj incident oba smatraju sramotnim.

– Stjuardesa je izgrebana po vratu i bruka je da od 143 crnogorska pomorca 10 % uhapsi policija – priča nam Crnogorac.

Foto: Facebook

– Pušili su u avionu, protupožarni alarm se palio valjda 20 puta. Onda kad su im išli uzet cigarete i alkohol, napali su stjuardesu. Pa je nju išao braniti kolega, pa skoro izbila tuča. Onda pijani neku curu putnicu isto napali – prepričava nam Hrvat koji još uvijek ne može doći k sebi od noćne more koju je imao u povratnom letu, nakon dvomjesečne nemogućnosti da se na bilo kakav način vrati kućama.

Podsjetimo, crnogorski i srpski pomorci nedavno su pokrenuli prosvjede na brodu ove kompanije, upravo zbog toga što zbog pandemije koronavirusa jedno vrijeme nije bilo načina da ih se vrati kućama.

Dodajmo još da su se nešto prije 14.00 sati na adresu redakcije našeg portala obratili iz Vlade Crne Gore sa službenim priopćenjem o ovom incidentu, s obraćanjem državnog tajnika u crnogorskom MUP-u  Dragana Pejanovića kojeg možete pročitati i pogledati OVDJE.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

DONOSIMO Vlada Crne Gore o incidentu u zrakoplovu: “Policija identificirala 13 osoba, od čega i 4 Hrvata”

DOZNAJEMO Povratak 94 hrvatska pomorca kućama, charterom iz Barbadosa prema Podgorici