Stanovnici Koločepa: “Predviđeno 120.000 kn za uređenje vidikovca, a evo kako izgleda”

Foto: Čitatelji

DONJE ČELO – Prije nešto više od godinu dana završeni su radovi na projektu rekonstrukcije javnog sanitarnog objekta u Donjem Čelu na otoku Koločepu. Na krovu objekta uređen je vidikovac s ogradom, na koji je postavljena klupa za odmor. Okoliš s pripadajućim parkom krajobrazno je uređen mediteranskim biljem. Otočani upozoravaju kako to izgleda danas. 
– Iz Grada Dubrovnika najavili su da će se prostor vidikovca opremiti rasvijetnim tijelima, no to se nije dogodilo. Uređenje spomenutog prostora vodila je tvrtka Vrtlar Dubrovnik d.o.o. i za to je bilo predviđeno oko 120.000 kuna.

 

Na fotografijama se vidi kako taj prostor izgleda danas. Stoga se pitamo zašto je na hortikulturalno uređenje potrošena spomenuta svota novca kad nadležne institucije nisu imale u planu održavati isti? Je li navedeni prostor parka predviđen jedino za turiste pa je zbog toga sve trenutno zaraslo i imamo li mi stalni stanovnici otoka pravo pristupa? – pitaju se stanovnici otoka Koločepa.
D.G.
Vaš komentar