OTEŽANO GAŠENJE NA BRAČU Na požarištu ima neeksplodiranih granata

Foto: DD

MILNA –Požar guste borove šume koji je oko 14 sati buknuo kod Milne na otoku Braču, u fazi je sanacije, no vatrogascima danas nije bilo nimalo lako. 

Trenutno se na saniranju požara nalazi oko 30 vatrogasaca s 12 vozila, a zračne snage su napustile lokaciju oko 19 sati.

Zapovjednik DVD Milna, Nenad Bonačić, rekao je za Dalmaciju danas da imaju problem. Naime, požar je zahvatio mjesto na kojem se nalaze eksplozive granate.

– Iz Domovinskog rata ima neeksplodiranih granata, to je bila poznata bojišnica iz Austro-ugarske koja se zove Baterija. Tako da smo u jednom trenu morala povući snage kako bi spriječili širenje požara do kuća, a na dijelu prema vrhu Baterije, snage neće djelovati kako ne bi ugrozili ljudske živote – govori Bonačić te dodaje:

– Trenutno situaciju držimo pod kontrolom, sprječavamo širenje do kuća te ugroženih na svu sreću nema. Put prema vrhu brda je nepristupačan radi minskih eksplozivnih sredstava koji su tu iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata. Nekih 50 godina ovdje nitko nije prolazio, a sad se počelo čistiti

Kiša je danas Milnu zaobišla, iako je u Sutivanu bio pljusak.

– Čekali smo da doše do nas, međutim nije. Sada čekamo jutro i zračne snage da dođu s visine od 50 metara zalijevati jer ljude ne smijemo slati zbog ugroze života- zaključuje Nenad Bonačić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Požar guste šume kod Milne na Braču