Hvar na popisu pet ovogodišnjih luksuznih destinacija za odmor bogatih i slavnih

Foto: Boris Kačan

HVAR – Prema preporuci magazina za poslovnu elitu Ceoworld, pet luksuznih destinacija ove godine najprivlačnijih za odmor bogatih i slavnih su Los Cabos u Meksiku, otok Necker u Britanskom Djevičanskom otočju, Aspen u Koloradu, St. Moritz u Švicarskoj i naš Hvar.

Prema tom njujorškom portalu za poslovnu elitu, Hvar se našao u ekskluzivnom društvu s meksičkim ‘akvarijem svijeta’, privatnim otokom koji iznajmljuje britanski milijarder Richard Branson te s dva ekskluzivna svjetska zimovališta, očito privlačna i izvan skijaške sezone, prenosi tportal.

Opisujući Hvar, portal s više od 12,4 milijuna mjesečnih pregleda, prema tvrdnji uredništva, ne štedi na superlativima. Tu su ‘prirodna polja’ (valjda misli na parcelizaciju Starogradskog polja iz grčkih vremena, pod zaštitom UNESCO-a, op.p.), ‘neka od najboljih crnih vina u Europi’, srednjovjekovna umjetnost, nadrealni krajolik, morski specijaliteti, ukratko jedno od posebnih skrovišta za odabrane. Uz to su priložene senzacionalne fotografije plaže, ali – bračkog Zlatnog rata. Susjedni Bračani valjda se neće ljutiti.

Budući da elita ionako u Hvar dolazi izolirana na jahtama, ovoga bi ljeta zbog opreza u doba korone to doista mogla biti zanimljiva destinacija, ali Ceoworld ne spominje ništa o mogućim uvjetima i protokolu dolaska s obzirom na pandemijsku situaciju. I hoće li na našu obalu moći pristajati jahtaši iz drugih zemalja osim onih iz tzv. koronakoridora, o čemu izvještava turistički magazin za luksuzna putovanja Condé Nast Traveller.

Riječ je o ideji da putnici iz EU-a mogu putovati unutar obližnjih zemalja s usporedivom epidemiološkom situacijom te portal spominje tri koridora: Češku, Slovačku i HrvatskuEstoniju, Latviju i Litvu te Grčku, Cipar i Izrael.

D.G.