Kod Australije s teretnog broda ispalo 40 kontejnera – More na plaže izbacilo tisuće maski za lice

Foto: Facebook / Aliy Potts / AMSA

Stanovnici Sydneyja ostali su zapanjeni otkrićem na plažama tijekom vikenda kada je sa teretnog broda koji je plovio iz Kine prema Melbourneu ispalo 40 brodskih kontejnera, piše The Guardian.

Zaštitne maske za lice, plastične posude i druga medicinska oprema zasula je plaže nakon nesreće teretnog broda APL England. Olujno nevrijeme u nedjelju onemogućilo je sigurnu plovidbu teretnjaku koji je morao promijeniti rutu pa je krenuo prema Brisbaneu, prenosi Jutarnji List.

Kontejneri su osim medicinske opreme prevozili i kućanske aparate te građevinski materijal.

Australska Uprava za pomorsku sigurnost primila je izvješća da je more na plaže izbacilo zaštitne maske za lice na području između plaže Magenta i Ulaza, sjeverno od Sydneyja.

In rough weather early yesterday morning, about 40 containers were lost overboard from the Singapore-flagged container ship APL England about 73km south east of Sydney.An additional 74 containers are damaged and collapsed on the deck of the ship, while a further six containers are reported to be protruding from starboard side and three containers from the port side of the ship. You can see this in the Challenger jet footage below.The ship has turned around and is now heading to Brisbane – we will be inspecting the ship upon its arrival.Read more: http://ow.ly/LavI50zP9fl

Gepostet von Australian Maritime Safety Authority – AMSA am Montag, 25. Mai 2020

Riječ je o kutijama fleksibilnih materijala, kakve se obično koriste u sustavima grijanja i hlađenja, a pojavile su se u utorak u zaljevima Bondi i Long, rekao je izvršni direktor Pomorske uprave Novog Južnog Walesa.

Lokalni mještani odmah su izašli na plaže kako bi što prije očistili nakupljeni otpad. Zabrinuti su da bi velika količina plastike mogla naštetiti životu u moru.

This morning we boarded the Singapore-flagged container ship APL England at the Port of Brisbane anchorage following…

Gepostet von Australian Maritime Safety Authority – AMSA am Dienstag, 26. Mai 2020

Pročitala sam članak o brodu prošle noći. Nisam mogla spavati, navila sam budilicu i obećala sebi da ću otići do plaže i učiniti sve što mogu. Kada sam stigla na plažu Coogee, imala sam što vidjeti. Cijela lijeva strana bila je prekrivena zaštitnim maskama i paketima plastičnih kutija koje su bile zatvorene, ispirčala je Aliy Pott koji živi u Bondiju.

– Kupila sam zaštitne rukavice, došlo je još dvoje ljudi i pomogli su mi. Napunili smo nekoliko vreća za smeće. Bojim se da bi mogli biti ovako svaki dan, obzirom na broj kontejnera koji je pao u more – izjavila je te objavila fotografije na svom Facebooku.

*Edit * Keep an eye on the beaches With 40 shipping containers full of masks and plastic containers falling into the…

Gepostet von Aliy Potts am Dienstag, 26. Mai 2020

 

Gradske vlasti na području od Sydneyja i Gosforda dobile su od pomorskih vlasti Novog Južnog Walesa savjete kako da zbrinjavaju pronađeni otpad s broda jer se predviđa da bi morske struje u idućim danima mogle nanijeti još paketa s kontejnera.

Također, ovih dana će australska Uprava za pomorski sigurnost odlučiti može li APL England biti sigurno dovezen do luke Brisbane.

Vaš komentar