DIVLJANJE NA AUTOCESTI Kod Zadra čak dva vozača vozila preko 250 km/h!

Foto: Wikimedia

ZADAR – Presretači zadarske Prometne policije ovih dana su imali pune ruke posla. Čak dva obijesna vozača stisnuli su papučice gasa dvostruko više od dozvoljene brzine i time ugrozili sve druge sudionike u prometu. 

U nedjelju, 31. svibnja oko 10.00 sati, na autocesti A1 kod čvora Zadar 1 policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 45-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke Chrysler 300c brzinom od 263,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Protiv istog će biti podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.54. st.2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 14 sati u blizini odmorišta Pristeg zaustavljen je i 50-godišnji slovenski državljanin kako upravlja osobnim automobilom marke Mercedes S coupe brzinom od 251 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

D.G.