ŠULJAO SE PO KAMPU Gosti prijavili sumnjivu osobu, policija ga uhvatila u pokušaju krađe

Foto: Pixabay / Ilustracija

POREČ/LABIN – Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i utvrdila da je počinio kaznena djela krađa i teška krađa, oba u pokušaju. 

Naime, nakon što su gosti kampa 31. svibnja primijetili sumnjivog muškarca, obavještena je policija te su policijski službenici oko 17.20 sati u kampu u Funtani zatekli muškarca koji je odgovarao opisu. Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom i utvrdili da je muškarac prvo ušao u predprostor prikolice 65-godišnjeg slovenskog državljanina, a potom je nasilno otvorio prikolicu 66-godišnjeg austrijskog državljanina. Osumnjičeni je pregledao stvari, no nije ništa otuđio iz prikolica te je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 1. lipnja u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. 

Policija traga i za provalnikom u ambulante

Nepoznati je počinitelj u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja provalio u tri ambulante u Labinu. U Ulici Svetog Mikule provalio je u dvije ambulante u sklopu Doma zdravlja te je iz jedne otuđio prijenosno računalo, a iz druge novac, dok je u Pulskoj ulici provalio u veterinarsku ambulantu i otuđio novac. Time je oštetio pravne osobe iz Pula i Labina za zasad neutvrđeni iznos. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje i tragaju za počiniteljem.

I.B.