Uspješno odjedrena 29. Komiška i prva post-covid regata!

KOMIŽA/SPLIT – Ovog je vikenda odjedrena prva post-covid regata – 29. Komiška regata! Nakon kaosa kojeg nam je svima priredila korona, jedriličarska obitelj ponovno se našla na okupu.

Regata u organizaciji JK Labud Split trajala je tri dana; u petak se jedrilo na ruti Split-Komiža, a u nedjelju Komiža-Split.

Ekipa jedrilice Polet Furioso na cilj u Split stigla je prva u 13:53:43, druga je Fatamorgana 2 u 14:21:08 a treći Gringo 3 u 14.37:26.

Ovim rezultatom Polet Furioso je ujedno i najbrža jedrilica 29. Komiške regate.

Obzirom da, zbog epidemioloških mjera, nema službenog proglašenja prijelazni pehar za najbržu jedrilicu prema kriteriju jedrenog vremena predsjednik kluba Ante Mlikota pobjedicima je uručio odmah. Dok je „još vruće“ i dok je većina posade još tu.

Kormilar Poleta, Nikola Dešković je izjavio kako je presretan jer se rezultat od prošle godine ponovio i ove 2020.

U ORC razredu najuspiješnija jedrilica je Kana 31, iz JK Trogir, za kormilom Ivo Matić koja je ujedno ovogodišnji pobjednik Komiške regate. Podsjetimo kako se ova nagrada dodjeljuje samo za razred ORC.

Organizatori zahvaljuju svima koji su bili dio ovogodišnje Komiške regate prihvativši sve posebnosti koje nam je uvjetovao COVID 19. Rezultati su objavljeni ali, zbog već spomenutog razloga, izostat će svečano proglašenje pobjednika. Dobitnici se mole da svrate u ured Jedriličarskog kluba Labud u Splitu po pehar.

Vjerujemo da se dogodine, na 30.izdanje Komiške regate, vidimo u uobičajenim uvjetima.

I.B.