VIDEO: NEBESKA ŠETNICA Biokovski Skywalk iz zraka

Foto: Screenshot / Eddy Meštrović

MAKARSKA – Park prirode Biokovo uskoro će biti bogatiji za najatraktivniji vidikovac u Hrvatskoj. Naime, izgradnja Skywalka započeta prošle godine na predjelu Ravna vlaška. Iako je kraj radova bio najavljen za proljeće, kriza s koronavirusom je učinila svoje i sve kasni nekoliko mjeseci. Iako je već uzrokovao veliku pozornost javnosti, Skywalk i dalje nije otvoren za javnost i strogo je zabranjeno hodanje po njemu.

Prema neslužbenim informacijama Dalmacije danas, projekt će biti gotov do kraja lipnja, a uporabna dozvola trebala bi se dobiti u roku od 60 dana od kraja radova.

Foto: Screenshot / Eddy Meštrović

Na Ravnoj vlaškoj boravio je splitski fotograf Eddy Meštrović, te je snimio kako Skywalk sada izgleda iz zraka.

Projekt je vrijedan oko 8 milijuna kn i obuhvaća uređenje platoa, geološkog stupa i samoga skywalka, odnosno hodajuće površine na rubu litice iznad ponora od stotinjak metara površine oko 40 m² na vidikovcu Ravna Vlaška visine 1228 metara. S tog platoa vidikovca pruža se pogled na morsku pučinu i betonsko-čeličnu platformu skywalk u atraktivnom obliku potkovice sa zaštitnom ogradom i podnom plohom izrađenom u potpunosti od stakla! Jedinstvena i atraktivna platforma omogućit će posjetiteljima ekstremne i nezaboravne šetnje u kontroliranim uvjetima.

D.G.