KORČULA Potpisan ugovor o radovima na projektu Pontonske komunalne Luke PORTO UŠ

Foto: ŽLU Korčula

KORČULA – Ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić i predstavnik Marinetek Adriatic d.o.o. iz Šibenika u Gradskoj vijećnici Korčule potpisali su ugovor o izvođenju radova na projektu “Pontonske komunalne luke u uvali Luka PORTO UŠ”, a potpisivanju su nazočili župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić i gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.

– Projekt se sastoji od tri pontonska gata, od kojih je glavni gat duljine 100 metra valobranskog tipa dok su druga dva gata pojedinačne duljine 60 metara namijenjena za privez plovila. Od potpisa spomenutog ugovora teče rok od 4 mjeseca za izgradnju komunalne luke, a s obzirom na reference i iskustvo odabranog ponuditelja Marinetek Adriatic d.o.o. očekujemo i raniji završetak projekta – kazao je ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić.

Ukupna vrijednost komunalne luke u Korčuli kojom će se osigurati novih 88 vezova za lokalno stanovništvo je 3,9 milijuna kuna. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjeluje u projektu s 3,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava osigurat će ŽLU Korčula uz pomoć Dubrovačko-neretvanske županije.

D.G.