VIDEO Otok gdje je lako pobjeći – Od 32 km obale, 17 km je uređenih plaža!

Foto: TZ Vir

VIR – Otok Vir se tijekom posljednjeg desetljeća pozicionirao kao elitna hrvatska turistička destinacija. Osim prekrasne prirode i bliskosti parkova, Vir se pokazuje kao mjesto sa pregršt zabave i aktivnosti tijekom cijele godine. Turizam i manifestacije na Viru žive cijelu godinu, a u ovom post-korona razdoblju, sigurnost je ono što se najviše ističe. Sve to uredno prate i brojke koje gostima na Viru trenutno nude ogromne prednosti!

Vir u brojkama

32 km obale, od čega 17 km uređenih plaža

Turisti dolaze iz 77 zemalja

U 2019. godini ostvareno je 154 tisuće turističkih dolazaka i 2,6 milijuna noćenja

Otok ima 2 tisuće iznajmljivača koji raspolažu s 15 tisuća kreveta

Preko 100 km uređenih biciklističkih i trekking staza i biciklijada Zadar-Vir 4 puta godišnje

Foto: TZ Vir

RECEPT ZA TURISTIČKI USPJEH

Raskošni cjelogodišnji program Vir 365

Strategija turističkog razvoja Vira usvojena je još 2011. godine, a otad je destinacijska kompanija Vir turizam preuredila zapušteni virski svjetionik u rezidencijalnu Villu Lanternu, osnovala turističku agenciju, podignula tri plažna objekta s animacijskim programima i uredila plaže, pokrenula ronilački centar te s 60-ak događaja zaokružila cjelogodišnji turistički program Vir 365. Nagrađeni Advent na Viru (nagrada Simply the Best), tradicijske Maškare na Viru, sezonske biciklijade od Zadra do Vira, posezonski sportski spektakl s udičarskim, biciklističkim, triatlonskim i jet ski natjecanjima –  samo su dio cjelogodišnjeg turističkog programa Vir 365.

Ali, ovo su samo slova i brojke. Vir treba vidjeti. Za to pogledajte ovaj video. Za sve ostalo, Vir treba doživjeti – osobno…

Sponzorirani sadržaj