ŠIBENIK Ponovno kružna brodska linija Mandalina – Šibenik – Martinska i brodska prema Jadriji

Foto: Facebook / Slaptours Nova

ŠIBENIK – Grad Šibenik ponovno uspostavlja kružnu brodsku liniju na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska koja će prevoziti putnike od 15. lipnja do 15. rujna 2020. godine, a također se uspostavlja i brodska linija Šibenik – Jadrija koja će vršiti prijevoz putnika u istom terminu.

Na objavljeni javni Poziv za dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza, koji je proveo Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, za dvije linije javila su se dva brodska prijevoznika. Za relaciju Šibenik – Jadrija prijavitelj je bio obrt Jadran 4 s brodom ”Plima”, a za relaciju Mandalina – Šibenik – Martinska prijavitelj je bio obrt Avalon Yachting s brodom ”Avalon”.

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 7 kn za kartu u jednom smjeru, 10 kn za povratnu, a od ove godine bit će moguće i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kn za kružnu brodsku liniju Mandalina – Šibenik – Martinska.

Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 10 kn za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 16 kn. Djeci do šest godina starosti za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz.

Zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni su razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao dobra nadopuna turističkoj ponudi. Na ovaj način nastavlja se promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

D.G.