1 min. čitanja

VIDEO: CRES Jato riba izletjelo na obalu, mještani znaju odgovor i kažu: “Nije prvi put”

VIDEO: CRES Jato riba izletjelo na obalu, mještani znaju odgovor i kažu: “Nije prvi put”
Foto: Facebook video / Screenshot

MARTINŠČICA – Društvenim mrežama kruži snimka jata riba koje je, kako se čini, uletjelo u stupicu. Naime, sitna riba izletjela je jednostavno na obalu, a o razlozima mnogi nagađaju.

Snimku je na svom profilu podijelila i poznata TV voditeljica Mirjana Hrga, koja živi u Osoru na Cresu, a u komentarima se mogu iščitati razne teorije, pa čak i da  ribe predosjaćaju nekakvu katastrofu, poput potresa ili tsunamija. Naravno da neće biti ništa od toga, već je događaj, kako nam potvrđuju i mještani, iako spektakularan, ipak sasvim prirodan.

– Veća riba je natjerala jato ove sitne i kako su bježali, izletjeli su na suho. Bilo je možda oko 200 kg ribe. Nešto srdela, skuša, papalina, većinom male ribe veličine girica Ljudi su pokupili žive ribe, kad su već same došle na kraj – prepričava nam događaj Fredi Mareta, koji mu je i sam svjedočio.

– Moguće da ih je potjerala neka tuna, gof, strijelka ili brancini. Nije to prvi put, dešavalo se već – prepričava nam događaj s osmjehom na licu, jer ipak je riba za večeru došla sama.

– A je, bila je fešta. Pokupilo se nešto večeru pofrigat – kazuje nam gospodin Fredi Mareta. A kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.