Foto: Marko Urličić

Četvrtak je donio nastavak vrlo nestabilnog vremena u Dalmaciji. Od jutra lokalno ima pljuskova, kiše i grmljavine koji su se sa područja sa srednjodalmatinskih otoka u kasnim jutarnjim satima i sredinom dana premjestili na kopno i dio Zagore.

Na područja koja su zahvatili pljuskovi osjetno je osvježilo pa je tako na primjer na Crometo postaji Split Duilovo u 13 sati izmjereno samo 15,6 stupnjeva što je izrazito hladnije od normalnih temperatura za ovaj dio godine, prenosi Dalmacija danas.

Oborine su vrlo neravnomjerno raspoređene tako da ponegdje nije pala ni kap, a lokalno je bilo i većih količina kiše preko 10 l po kvadratnom metru.

Dijelove srednjodalmatinskih otoka zahvatila je tuča, a čini se da je ona bila najintezivnija na dijelovima otoka Šolte gdje je ponegdje i zabijelila površine baš kao da je pao snijeg.

Na svim našim otocima današnja kiša itekako je dobrodošla jer ponegdje kao primjerice na Visu prijete redukcije tako da je svaka litra u ovo ljetno vrijeme dragocjena.

Kako doznajemo od čitatelja, jaka tuča pogodila je i dio poljičkog kraja. Poljoprivredne kulture pretrpjele su veliku štetu u Čišlima kraj Gata, a iza 13 sati nevrijeme je zahvatilo i šire imotsko područje.

U ranim popodnevnim satima nevrijeme se premjestilo prema dolini Neretve i dijelu Dalmatinske zagore.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

NEVRIJEME S TUČOM U ISTRI Velika pijavica na Kvarneru

Vaš komentar