Odgovor Jadrolinije: “Zabilježili smo konkretan promet, ali je evidentan pad u odnosu na prošlu godinu”

Foto: Wikimedia

SPLIT – Drugi vikend lipnja prvi je put donio “konkretniji” promet prema srednjodalmatinskim otocima.

Dio njih danas je putovao iz Splita za otok Hvar. Tako je za Stari Grad u 14:30 isplovio trajekt Zadar, a čitatelji kažu da se na ulazak u trajekt čekalo u tri reda.

– Ukrcali su se uglavnom automobili hrvatskih tablica. Bilo je tek nekoliko stranih, konkretno po jedno auto iz Njemačke, Poljske i Švicarske – rekao nam čitatelj za Dalmaciju danas.

Jadrolinija je odgovorila na upit koliko se ovog vikenda očekuje ukupno putnika i iako znamo svi okolnosti, možemo li usporediti ovaj vikend s istim lani?

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

“Danas je u splitskoj luci zabilježen prvi konkretan promet što nas veseli. Međutim u odnosu na isti period prošle godine evidentan je pad prometa.

Na svim linijama kontinuirano se prati dnevni promet te smo u stalnom kontaktu sa lokalnom Upravom i Agencijom za obalni linijski pomorski promet te se sukladno povećanju prometa uvode dodatna putovanja svaki tjedan.

Flota Jadrolinije je kapacitetom spremna zaploviti u punom sezonskom redu plovidbe te to željno očekujemo što prije i veselimo se gužvama u našim lukama i pristaništima.”

D.G.