Splićanin prijavio trajekt Jadrolinije zbog prevoženja opasnog tereta zajedno s putnicima

Foto: Čitatelj

SPLIT – U našu redakciju stigla je pritužba Splićanina koji tvrdi da je prijavio Jadrolinijin trajekt Petar Hektorović zbog prijevoza opasnog tereta na relaciji Split – Vis, kako kaže, zajedno s putnicima i u zatvorenoj garaži.

Pismo Splićanina, čiji su podaci poznati uredništvu, prenosimo u cijelosti:

“Prosljedujem vam mail prijave Jadrolinijinog trajekta Petar Hektorović .

Ukratko da objasnim o čemu se radi :

Znači, nacionalna kompanija Jadrolinija prevozi OPASNI TERET prema kategorizaciji asfalt u zatvorenoj garaži trajekta Petar Hektorović na relaciji Split – Vis zajedno sa putnicima i osobnim automobilima.

Postoje pravila za prijevoz opasnog tereta koja u nijednoj opciji ne dopuštaju prijevoz opasnog tereta zajedno sa putnicima, a pogotovo ne na redovitoj liniji putničkog prometa .

Svi redom putnici su se bunili, jer zamislite po vrućini nakon dva sata vožnje u trajektu punom kamiona s asfaltom kako izgleda ulazak u garažni prostor kroz koji izlaze putnici.

Smrad asfalta i asfaltnih para u tolikoj koncentraciji da morate držat majicu preko usta dok izađete s trajekta. Slučajno da se nađe netko od putnika s plućnim problemima ili astmom, dovelo bi do tragičnih posljedica. Ja sam se s dvoje male djece iskrcao po ulasku u Splitu, te bio prisiljen čekati drugi trajekt da ne ugrožavam zdravlje vlastite djece.

Jadrolinija se isto tako ponaša i na trajektima koji voze na relaciji Split – Supetar. Znači, o svemu je obaviještena Lučka kapetanija Split, međutim nitko ne reagira !!!

U Visu je po mojoj obavijesti Lučki kapetan izišao na teren po dolasku trajekta u Vis, međutim nije utvrdio nepravilnosti, jer su mu iz Jadrolinije objasnili da je plamište asfalta na 200 stupnjeva, te nema opasnosti !?

SULUDO objašnjene koje su podvalili lučkom kapetanu nema veze s mozgom!!!

Napominjem opet da postoje pravila o prijevozu opasnog tereta koji ne dopuštaju prevoz istog zajedno s putnicima !!!

Ne radi se samo o mogućnosti požara uslijed prijevoza opasnog tereta, nego o “X” drugih stvari koje su moguće i iz kojih može proizići tragedija!!!

Asfaltne pare u reakciji s nekim drugim elementima mogu izazvati reakcije, bez obzira na plamište asfalta, itd. itd.

Molim vas da objavite ovo u svrhu sprječavanja katastrofe, koja se može dogoditi ukoliko se nacionalna kompanija Jadrolinija nastavi ovako ponašati zanemarujući pravila u utrci za zaradom!

Ne mogu razumjeti ni zapovjednika trajekta Petar Hektorović koji može nešto tako odobriti i riskirati za par tisuća kuna zarade da netko nastrada!”, stoji u pismu ogorčenog Splićanina koji u prilog svojim tvrdnjama šalje i fotografije.

Jadroliniji smo poslali upit i objavit ćemo njihov odgovor, čim ga dobijemo.

Jurica Gašpar