OD 15. LIPNJA SLUŽBENO: Nema više naplate mostarine, na Krku svečanost, stiže i Butković

Foto: Mosrki.hr/VladaRH/Facebook

KRK – Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković će u ponedjeljak 15. lipnja sudjelovati na obilježavanju prestanka naplate cestarine na mostu Krk. Nakon što je na sjednici Vlade Republike Hrvatske prošlog mjeseca donesena odluka o pokretanju postupka za prestanak koncesije dane društvu Autocesta Rijeka-Zagreb i pripajanja društva Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ) Hrvatskim autocestama (HAC), stekli su se uvjeti za ukidanje koncesije koju je ARZ imao za autoceste pod svojom nadležnošću, time i za Krčki most, čime se ostvarila mogućnost ukidanja mostarine.

Nakon izjava pored naplatnih postaja, ministar Butković će se sa suradnicima uputiti prema obližnjem šatoru gdje će sudjelovati na svečanosti potpisivanja Ugovora za izvođenje radova sanacije betonskih površina i kolničke ploče mosta Krk i Ugovora za usluge stručnog nadzora i kontrole kvalitete nad izvođenjem radova sanacije mosta Krk.

Ukupna vrijednost navedenih ugovora iznosi 44,6 milijuna kuna, a radovi će se izvoditi tijekom sljedeće dvije godine. Sami radovi, zbog njihovog obima, podijeljeni su u četiri faze ili tzv. polugodišta (jesenska faza 2020. godine, proljeće i jesen 2021. godine i proljeće 2022. godine), kako bi se omogućilo normalno odvijanje prometa za vrijeme izvođenja radova.

D.G.

Vaš komentar