Ribafish najavio: “Projekt RokOtok odgađamo za 2021. godinu!”

Photo: Facebook

Projekt RokOtok kojeg je novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish pokrenuo u spomen na preminulog sina Roka Jakopovića Potza se odgađa za iduću, 2021. godinu, najavio je Ribafish na svom službenom Facebook kanalu.

Ribafish je za projekt RokOtok dobio i nagradu Ministarstva mora, povodom Dana pomoraca 2019. godine i to za doprinos u promicanju pomorske kulture. Podsjetimo, akciju je osmislio u spomen na prerano preminulog sina, s kojim je istraživao hrvatske regije, otoke i plaže, te je odlučio plivanjem povezati nastanjene hrvatske otoke Kako je i sam rekao, ideja je bila družiti se s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratiti od tehnologije i potaknuti na razgovor što je tijekom ovog ljeta i napravio kroz akciju koja je postala svojevrsni promotor pomorske kulture.

Foto: Facebook
U obrazloženju odluke o odgodi za iduću godinu, Domagoj Jakopović Ribafish kaže:

– Prva faza projekta #RokOtok uspješno je odrađena u ljeto 2019. godine te vam se i ovim putem još jednom želimo zahvaliti što ste nas pratili na našoj avanturi povezujući hrvatske otoke i što ste bili dio #RokOtok priče!

Na našu veliku žalost, drugi od tri dijela projekta, neće se održati kako je bilo planirano ovog ljeta, već će morati biti odgođen za srpanj 2021. Zbog situacije nastale pandemijom virusa Covid 19, jednostavno ne bismo htjeli svjesno riskirati okupljajući veći broj djece i roditelja na 17 različitih otoka.

Svrha i smisao RokOtoka je druženje s djecom i roditeljima, igra, istraživanje, edukacija o prirodi, ekologiji i bioraznolikosti te micanje od ekrana. Upravo iz razloga što je interakcija s mladima vrlo važan dio projekta #RokOtok, te uvažavajući preporuke epidemiologa i struke, odlučili smo drugu fazu prebaciti za sljedeću godinu, jer je trenutno preopasno ponoviti prošlogodišnju priču kad smo spojili 17 otoka južnog Jadrana.

Kako bismo zadržali duh i veselje tog prvog dijela našeg projekta, nastavak istog će biti održan kada ćemo se s djecom i njihovim roditeljima opet moći bez straha družiti na našim predivnim otocima. Do tada ne želimo ugrožavati stanovnike otoka, nenamjerno kršiti pravila i ne pridržavati se preporuka struke te uputa stručnjaka, već nam je u zajedničkom interesu učiniti sve da što prije i lakše svi zajedno pobjedimo u ovoj borbi s virusom.

Photo: NP Mljet

 

Drugu sezonu projekta tako prebacujemo na srpanj 2021. godine, ali rad Udruge će se i dalje nastaviti tijekom toplog i hladnog dijela godine u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama:
– Gostovanja u školama Hrvatske s predavanjima o značenju ekologije, brige o prirodi, putovanjima, istraživanju i zaštiti našeg Planeta
– Tribine na učilištima s istom tematikom
– Sudjelovanja na predavanjima o problemima djece koja previše vremena provode za elektroničkim medijima
– Čišćenje plaža i podmorja
– Podcasti, TV i radio emisije u koje nas pozivaju da govorimo o projektu
– Novosti na našoj WEB stranici i društvenim mrežama
– Suradnja s drugim udrugama koje brinu o zaštiti okoliša i zdravlju djece

S nadom da se u još većem broju i još boljoj atmosferi vidimo u novom terminu, srdačan pozdrav od posade i Udruge RokOtok.

Hvala vam što ste s nama, voli vas vaš Ribafish!

Predsjednik Udruge RokOtok
Domagoj Jakopović Ribafish

D.G.
PROČITAJTE JOŠ: