JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Kozice sa zelenom manistrom

Foto: Marijan Zujić

Ovo je vrlo jednostavan recept, a ukusno jelo koje možete prirediti u svakom trenutku.

Marijan Zujić

Upržite na maslinovom ulju kapulu izrezanu na male kockice, kada postane staklasta, ubacite isjeckani češnjak i peršin.

Dodajte oguljene i isjeckane rajčice a nakon 5 minuta, očišćene repove od kozica, začinite po želji soli i paprom.

Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ishlapi. Dodajte riblji temeljac i ostavite neka se kuha na laganoj vatri desetak minuta.

Kad se zgusne umak dodajte prokuhanu i ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i neka se sve zajedno kuha dvije do tri minute.

Pri serviranju dodajte ribani parmezan i sitno sjeckani peršin. Kozice pripremam te serviram i na druge načine, sa pikantnim sirevima, raznim umacima, tikvicama, blitvom, ao što vidite na priloženim fotografijama.