PRVI U EUROPI Otvoreni 12. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

Foto: Igor Jakšić / PR

KAŠTELA – Na novosagrađenom istočnom dijelu Marine Kaštela, danas su svečano otvoreni 12. Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Na samom početku prisutnima su se obratili članovi organizacijskog odbora,  Damir Skelin, Branimir Matijaca i Tomi Božiković koji su pozdravili nazočne i zahvalili im na podršci u ovoj, do sada, najizazovnijoj organizaciji ovih manifestacija.

Organizatori su istakli kako su HDMB I STA 2020. uistinu posebni  po mnogočemu a ove godine, prije svega, po tome što je ovo prvi sajam nautike i turizma u Europi koji se organizira nakon duže vremena, a iz svima poznatih razloga. Potom su spomenuli kako su ovo manifestacije koje su odavno postale centar druženja hrvatskih brodograditelja, te svih onih koji od turizma i za turizam žive te naglasili kako je vrijeme u kojem živimo samo potvrdilo važnost misije, koja je punih 12 godina naglašavala domaću nautičku proizvodnju i turističku ponudu kao važne grane hrvatskog gospodarstva! Na kraju su poručili: „ Prostrani morski ambijent Marine Kaštela, mjesto je koje nudi nautičke i turističke proizvode … Po mjeri čovika, pa nije slučajno kako ova manifestacija otvara svoja vrata posjetiteljima na dan, a možemo reći… i pod visokim pokroviteljstvom svetog Ante, sveca zaštitnika ribara, mornara, brodolomaca, ali i dobre žetve.”

Foto: PR

Svoje pozdrave i zadovoljstvo činjenicom što se Hrvatski dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija i ove godine održavaju u Kaštelima i Marini Kaštela, podijelili su sa svima nazočnima i direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić te gradonačelnik Kaštela  Denis Ivanović.

Potom je uslijedila svečanost dodjele priznanja za izniman doprinos razvoju projekta HDMB i STA kapetanu Jošku Berketu (preuzela Ivona Smoljić)  i Denisu Ivanoviću, gradonačelniku Kaštela.

Priliku za kratko obraćanje dobili su potom: Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma, Joško Stella, direktor TZ Splitsko dalmatinske županije, Nada Maršić, direktorica TZ Kaštela, Aljoša Bašić, direktor marketinga tvrtke TOMMY, koji je generalni pokrovitelj manifestacija, te Tomislav Aljinović, direktor poslovnog centra Srednja Dalmacija OTP banke, koja je dugogodišnji pokrovitelj manifestacija.

Foto: PR

Naposljetku je dožupan SD županije Ante Šošić, uz prigodno obraćanje i službeno otvorio 12. Hrvatske dane male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija, a potom su svi nazočni krenuli u razgledavanje izloženih plovila i segmenata iz turističkih atrakcija.

Za posjetitelje će obje manifestacije uz BESPLATAN ULAZ biti otvorene od danas, od 11 sati, nedjelju i ponedjeljak od 10 do 20 sati, a u utorak do 17 sati.

Što se koncepta i ponude tiče, ono što ostaje nepromijenjeno na Hrvatskim danima male brodogradnje je BESPLATAN ULAZ za sve posjetitelje  i povlašten status izlaganja na jednom mjestu za hrvatske brodograditelje, te raznovrsnost izlagača iz segmenta nautičke opreme. I nadalje se radi o plovilima čije su  dimenzije prilagođene, stvarnim mogućnostima i potrebama hrvatskog čovjeka, koji svoj život vezuje uz naše more i otoke. Izložbeno-prodajni SAJAM TURISTIČKIH ATRAKCIJA i ove  godine tržištu nudi najnovije proizvode iz segmenta sportske, turističke, adrenalinske, plažne, komunalne i druge opreme.  Kao i posljednjih godina posebno je bogata ponuda vodenih i cestovnih električnih prometala kojima se pridružuje i auto industrija.  Eco-elektro vozila, adrenalinski vodeni parkovi te oprema za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi i nadalje su prisutni na ovoj manifestaciji. Uz izložbeni i prodajni dio, neće izostati ni zabavna događanja i natjecanja za posjetitelje.

Sponzorirani sadržaj