Splitsko-dalmatinska županija predstavlja Plan upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem

Foto: Morski HR

SPLIT – Plan upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) je plan nove generacije kojeg na cijelom Mediteranu ima tek nekoliko regija, a istodobno je i strateški akt koji će osigurati okvir za programiranje i usmjeravanje razvojnih projekata u sljedećem EU višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027.

U sklopu izrade Plana upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem županije, održat će se radionica na kojoj će prisustvovati gradonačelnici, načelnici i predstavnici stručnih službi obalnih i otočkih jedinica lokalne samouprave s područja županije.

Neposredno pred početak radionice, u 8:45 sati, planirana je kratka izjava za medije na kojoj će splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, pročelnik upravnog odjela za pomorstvo i turizam i koordinator projekta u županiji Stipe Čogelja, te voditelj tima izrađivača Ognjen Škunca govoriti o važnosti izrade Plana kao potpore za strateško planiranje i upravljanje održivim razvojem obalnog područja županije kao njenog najvrjednijeg, i najranjivijeg razvojnog resursa.

Prezentacija izrade Plana, koja je otvorena za javnost, održat će se 15. lipnja 2020. godine s početkom u 9:00 sati u hotelu Park, Hatzeov perivoj 23, Split.

Sponzorirani sadržaj