Foto: Vesna Karavanić

PAG – Ove godine, zbog koronavirusa, nažalost, neće se održati 11. Međunarodni festival čipke u Pagu. Ipak, zbog kontinuiteta održavanja i emocionalne vezanosti ove, svima drage i značajne manifestacije, organizatori su ga odlučili obilježiti Danom paške čipke. 

U petak, 19. lipnja u 18.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV zatancat će članovi KUD-a „Družina“, a nakon toga u 19.00 sati u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje. U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima koje će im uručiti predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. Nakon toga, Gradska glazba Pag održat će prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV. U subotu, 20. lipnja u 19.00 sati u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš

Foto: Aldo Meštrović
Foto: Radivoj Pastorčić

Za ovu prigodu pripremljeno je nekoliko izložbi koje će posjetitelji moći besplatno razgledati. 

Ti su: Galerija paške čipke, izložba u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i Etno kuća KUD-a „Družina“. U prizemlju Kneževog dvora moći će se vidjeti izložba fotografija pod nazivom „Vridne ruke moje nane“  članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi „Bartula Kašića“. 

Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja ujutro od 10.00 do 13.00 sati i poslijepodne od 18.30 do 21.30 sati. 

Organizatori : Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag.

Veselimo se vašem dolasku, poručjuju iz Paga! 

Sponzorirani sadržaj

Foto: TZ Pag