Dina Levačić trenirala plivajući od Šibenika do Skradina: “Odavde su moji korijeni”

Foto: Dina Levačić / Facebook

ŠIBENIK – Svjetski poznata daljinska plivačica Dina Levačić koja je preplivala i kanal La Manche, za najnoviji trening odabrala je rutu između šibenske plaže Banj i Skradina.

– Danas ispod dva mosta, jednostavno ne mogu odoliti, jer doći do Skradina plivajući je privilegija – napisala je Dina Levačić na Facebooku.

Splićanka, čiji su korijeni, kako je i sama istakla, iz Mandaline u Šibeniku, prva je Hrvatica koja je preplivala La Manche. Ujedno je tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra, te La Manche.

Levačić je do sad preplivala četvrti od velikih sedam plivačkih maratona Oceanovih sedam (eng. Oceans Seven): prolaz Catalina u Kaliforniji, La Manche u Europi, Molokaʻi na Havajima i Tsugaru u Japanu.

Pokušala je prošle godine preplivati i udaljenost od Visa do Splita, ali to je u tom trenutku ipak bilo previše. Hrabroj Dini želimo dobro zdravlje i puno uspjeha!

D.G.

I ovdje je dio mojih korijena, tamo preko puta u Mandalini.Danas ispod dva mosta, jednostavno ne mogu odoliti, jer doći…

Gepostet von Dina Levačić am Sonntag, 14. Juni 2020

PROČITAJTE JOŠ:

Splićanka Dina Levačić prva Hrvatica koja je preplivala kanal La Manche

USPJELA JE: Dina Levačić je preplivala 42 km dug kanal Molokai na Havajima!

Dina Levačić: “Sve smo napravili da uspijem dotaknuti splitsku rivu, ali zdravlje mi je na prvom mjestu”

Vaš komentar