Memorijalni udičarski kup Tonči Spavalica

Foto: Mirko Matić/Zoran Zorić

VIR – Šesto izdanje Memorijalnog kupa Tonči Spavalica u udičarenju štapom iz brodice te iz ruke s brodice, održat će se u nedjelju 21. lipnja na otoku Viru.

Iz Športsko ribolovnog društva Vir koje organizira ovaj tradicionalni virski udičarski kup posvećen dugogodišnjem predsjedniku virskog ŠRD-a i doajenu sportskog udičarenja na otoku, Antoniju Tončiju Spavalici, pozivaju sve ljubitelje udičarenja s otoka Vira, Zadarske županije i Republike Hrvatske na natjecanje i prigodno druženje u Konobi kod Spavalice. Legendarni virski ribolovac Tonči Spavalica bio je utemeljitelj ovog tradicionalnog ribolovnog natjecanja, pa će ovaj šesti Memorijalni kup biti ujedno i njegovo 18. dosadašnje izdanje. 

Udičari na jednom od izdanja Memorijalnog kupa Tonči Spavalica

Natjecanje je kao i uvijek otvoreno i ekipno, a odvijat će se u dvije kategorije: štapom iz usidrene brodice te rukom iz usidrene brodice. U propozicijama natjecanja stoji kako jednu ekipu, zbog epidemioloških preporuka, čine svega dva natjecatelja, a ekipe mogu biti i mješovitog sastava (juniori, seniorske, veterani). Natjecatelji sami osiguravaju brodice s kojih će se loviti tijekom četiri sata natjecanja na Virskom braku sa zonom obilježenom bovama. Iz svake brodice lovi jedna ekipa, dok ješku sudionici Memorijalnog kupa osiguravaju sami te nije zadana. 

Kotizacija po ekipi iznosi 100 kuna, pratitelj plaća 60 kuna, dok je uplata kotizacije na dan natjecanja. Prijave za natjecanje dostavljaju se na e-mail ŠRD Vir: srdvir@gmail.com ili na mob. 091/333-1342 (Elizabeta Fumić) i mob. 091/785-2827 (Igor Marić). Pozivaju se svi zainteresirani da svoje ekipe prijave do petka 19. lipnja – navode u ŠRD Vir, uz preporuku za pridržavanje svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kažimir Škrbić