U zadarsku zračnu luku ove subote stižu prvi niskotarifni letovi

Foto: Pixabay

ZADAR – Ovih dana objavljena je željena vijest da niskotarifni avioprijevoznik Ryanair od prvog srpnja ponovno leti za Zadar. Nažalost zbog koronakrize letovi niskotarifnih avioprijevoznika o kojima podosta ovisi hrvatski turizam pa tako i zadarski u ovu sezonu kreću s velikim zakašnjenjem.

Iako je Ryanair svakako najznačajniji niskotarifni avioprijevoznik za Zadar, ovogodišnju zračnu turističku sezonu otvorit će ipak netko drugi  već ove subote – najavljuje glasnogovornik zadarske zračne luke Nikola Barać, javlja Radio Zadar.

– Prvi niskotarifni zračni prijevoznik koji će u zadarsku zračnu luku sletjeti 20. lipnja je Eurowings iz Kölna i za njim Lux Air iz Luksemburga, isti dan. No, za Zračnu luku Zadar i zadarsku regiju Ryanair je ipak zanimljiviji, jer ima i najviše linija prema europskim destinacijama – kaže Barać.

Nažalost ove godine broj linija znatno je manji nego prijašnjih godina.

Inače, u zračnim su lukama u travnju zabilježena samo 4.482 putnika, što je čak 99,4 posto manje u odnosu na isti mjesec 2019., što je posljedica ukidanja aviolinija i zatvaranja zračnih luka radi sprječavanja širenja pandemije covid-19, pokazali su podaci Državnog zavoda za statistiku.

D.G.