Britanska gastro influencerica s obitelji posjetila Nacionalni park Krka 

Foto: NP Krka

ŠIBENIK – Poznatu britansku gastro influencericu Victoriu Holder koja je s obitelji posjetila NP „Krka“, vrijedni djelatnici Parka iznenadili su lokalnim specijalitetom – prisnicom, ali i piknikom na Roškom slapu, a ona im se zahvalila svojim hvaljenim veganskim delicijama.

Obitelj Holder iz Velike Britanije u Hrvatsku je stigla u ožujku ove godine s ciljem da posjeti Nacionalni park „Krka“, jedan od najmlađih i najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, no planove im je poremetila korona zbog koje su se u Šibensko – kninskoj županiji odonda zadržali. Kraj pandemije i popuštanje zaštitnih mjera dočekali su ih u kampu „Marina“ na Lozovcu, a čim im se ukazala prilika, ostvarili su svoju dugogodišnju želju – cjeloviti obilazak NP „Krka“.

Foto: NP Krka

Kao poznata gastro influencerica, Victoria svoje veganske recepte redovito objavljuje u brojnim svjetskim veganskim i vegetarijanskim publikacijama poput Vegan Lifestyle Magazinea, Vegan Health & Fitness Magazine te Vegan Societyja, a ova Britanka stoji i iza Instagram profila Victoria’s Creative Kitchena na kojemu je prati više od 10 000 pratitelja.

Od drugih gastro blogera i influencera s gastronomske scene, razlikuje je to što u svojim kreativnim veganskim jelima uspješno spaja naizgled nespojive namirnice, ali i to što kuhanje i pisanje recepata odrađuje iz mini busa u kojem, zajedno sa suprugom Nickom i kćerkicom Nelly, putuje po svijetu.

Obiteljski posjet NP „Krka“, iskoristila je za upoznavanje najpoznatijih prirodnih bogatstava Parka – Skradinskog buka, Visovca i Roškog slapa na kojem je poslužila slasni namaz od slanutka, cikle i bosiljka.

Foto: NP Krka

– Današnji obiteljski dan na Krki bilo je čarobno iskustvo. Proteklih mjeseci upoznali smo se s lokalnim stanovnicima koji su izrazito susretljivi i gostoljubivi. Uputili su nas u bogatu tradiciju pripreme hrane od autohtonih proizvoda. Uživali smo u mirisima i okusima hrane i osmišljavanju novih recepata. Iako tako blizu, ni slutili nismo koliko Krka krije iznenađenja i kako su prekrasni lokaliteti koje smo danas obišli. Uz naše bogato iskustvo Hrvatske i pripremu slasnih zalogaja na Krki ovo je bio još jedan fantastičan dan – oduševljeno je istaknula Victoria Holder.

Djelatnici JU „NP Krka“ ovu su britansku obitelj pak počastili piknikom na  Roškom slapu na kojemu su im poslužili zapečenu palentu s povrćem i prisnicu, beskvasni kruh, te su ovoj britanskoj obitelji otkrili sve sadržaje koje NP „Krka“ nudi svojim posjetiteljima.

I.B.