INSPEKTORI U DUBROVNIKU Zabranjeno korištenje bespravnog objekta na pomorskom dobru

Foto: Screenshot / Net.hr

DOBROVNIK – Inspektori dubrovačke Lučke kapetanije nadziru hoće li počinitelji bezočnog betoniranja pomorskog dobra u Štikovici nastaviti s radovima, potvrdili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Na pitanje, je li inspekcija kaznila počinitelje, kažu da je postupak još utijeku.

U subotu, 13. lipnja, na poziv građana izvršen je inspekcijski nadzor na čestici zemlje 3185/3, k.o. Zaton, u Štikovici. Inspektori su utvrdili kako je betonirano oko 35 kvadrata na dijelu predmetne čestice, kako kažu, ispred jednog stambenog objekta, javlja Dubrovački vjesnik.

Gepostet von Mato Frankovic am Samstag, 13. Juni 2020

– Također, primijećeno je da ima zaostalog šuta (mješavina kamena i zemlje) ispred drugih stambenih objekata na istoj č.z. pomorskog dobra – napominju iz Ministarstva.

– Na terenu nisu zatečeni izvođač ni investitor. Postavljene su dvije službene ploče „zabrana korištenja“, koja uključuje zabranu izvođenja svih daljnjih radova na predmetnom dijelu pomorskog dobra. U tijeku je daljnja provedba inspekcijskog nadzora, pozivanje svjedoka i utvrđivanje činjenica. Napominjemo kako su inspektori Lučke kapetanije Dubrovnik i u nedjelju, 14. lipnja 2020. godine, tijekom jutra bili na spornoj čestici te da nisu utvrđeni daljnji radovi, odnosno daljnja devastacija pomorskog dobra – odgovorili su kolegama iz Dubrovačkog vjesnika iz Ministarstva.
D.G.
PROČITAJTE JOŠ:
Vaš komentar