ŠIBENIK Glavata želva pred kamerom pozirala 5 minuta

Foto: Screenshot

ŠIBENIK – Rijetka i zaštićena kornjača, glavata želva ponovno je pozirala ispred objektiva podmorske kamere smještene na dno mora kod Martinske, ispred Šibenika. 

Vjerojatno se radi o istoj jedinci, dakle dobroj staroj znanici koja otprilike u ovo doba godine gotovo uvijek navrati kako bi obilježila rođendan, ove godine četvrti od kako je ekipa iz udruge Šibenik Meteo, zajedno sa Zavodom za istraživanje mora i okoliša Instituta Ruđer Bošković uz financijsku pomoć Turističke zajednice Grada Šibenika postavila kameru da snima u realnom vremenu sve što se događa na ovom komadiću podmorskog kazališta.

Od kad je postavljena na 5 metara dubine, snimila je ona tako mnogo životnih scena, poput grabežljivca gofova u lovu,  kormorana koji je zaronio na dno usred ribolova, oradu koja je ispred kamere napala muzgavca, ili pak sipu koja kao da je namjerno pozirala. Ipak, ova želva kao da ima kontinuitet ritualnog pojavljivanja pred objektivom.

Kad se smrači, ispred kamere se upali svjetlo, pa tako program možete pratiti 24 sata dnevno. Gledati ovaj program uživo zna biti zarazno, a što sve snima podmorska kamera, možete u svako doba dana i noći na donjoj poveznici.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Podmorska kamera kod Šibenika snimila zainteresiranu želvu

VOLI KAMERE: Glavata želva ponovno pozira

Vaš komentar