Policija na Pelješcu uz put pronašla ručne bacače, pušku, streljivo, municiju…

Foto: MUP

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su u jutarnjim satima jučer, 18. lipnja, ispod nerazvrstanog puta na području Pelješca izuzeli automatsku pušku, šest spremnika za automatsku pušku, dva nastavka za izbacivanje ručnih bombi, 680 komada raznog streljiva i dva ručna raketna bacača. 

Svo pronađeno oružje i streljivo zbrinuto je prema pravilima struke. 

Policija moli građane da ne ostavljaju oružje i minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. 

Podsjećaju da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije. 

Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.