Svjetska elita mountain bikea stiže u Vrbosku

VRBOSKA – Vrboska, jedno od najljepših gradića na otoku Hvaru, koja se zbog svojih brojnih malih mostova često naziva i „Mala Venecija“ ovih dana će ugostiti svjetski poznate bicikliste discipline trial koji će biti besplatno smješteni u vili Triptih. 

Neki od njih već su u veljači boravili na otoku Hvaru, a činjenica da će se upravo tu ove godine dvostruki juniorski svjetski prvak Oliver Widmann pripremiti za prvo ovogodišnje međunarodno natjecanje u Poljskoj potvrđuje da osim prirodnih ljepota i vrlo raznolike turističke ponude otok Hvar postaje sve poznatiji i po cikloturizmu. Uz Widmanna u Vrbosku stižu i Noah Sandritter, svjetski vice prvak tima te Dominik Oswald, svjetski prvak 2019., a svi su članovi njemačke reprezentacije. U sklopu fešte sv. Ivana, 23.06.2020. ovi svjetski prvaci će prezentirati svoje vještine kod Tvrđave u Vrboskoj , a gledatelji će također moći uživati i u bogatoj ponudi hrane i vina lokalnih proizvođača uz tradicionalno paljenje ognja u 21:00 h te nastupu klape Kaštilac.

Ovaj događaj samo je uvod u bogati ljetni sadržaj koji nudi Vrboska i u kojem se nađe ponešto za sve uzraste, a sljedeći događaj je na rasporedu već 29. i 30.06.2020. kada su dani sv. Petra čija crkvica je najstarija u Vrboskoj i potječe još iz 14. stoljeća. U čast sv. Petru udruga maritimne zaštite „Lantina“ svake godine dan prije fešte organizira regatu, a na samu feštu zabavu za sve goste i posjetitelje ovog malog prekrasnog gradića.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

VRBOSKA “Mala Venecija” s ove strane Jadrana u kojoj mir traži i proslavljena maratonka