USPJEŠNA POTRAGA Cijelu noć tražili muškarca u akvatoriju Čiova

Foto: navyworld/narod/ru / Ilustracija

ČIOVO – Nestali muškarac, za kojim je trajala koordinirano traganje tijekom cijele noći, pronađen je rano jutros u sjevero-zapadnome dijelu splitskog akvatorija.

Službenici Lučke kapetanije Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o rezultatima koordinirane akcije traganja i spašavanja prema nestalome muškarcu, koja je pokrenuta kasno sinoć i trajala je do ranih jutarnjih sati.

Dojava o nestaloj osobi u splitsku Kapetaniju zaprimljena je jučer, 19. lipnja u 23.05h, posredstvom dojave Pomorske i aerodromske policije Split. Naime, policijski službenici prenijeli su informaciju temeljem poziva člana obitelji o nestanku T.P. (rođen 1956. godine), državljaninu Republike Hrvatske, koji je nestao u splitskom akvatoriju tijekom jučerašnjeg dana, odnosno, od 13.00h nije bio dostupan i nije se vratio iz ribanja, u koje je isplovio vlastitom brodicom, tip pasara, jučer u 05.00h ujutro iz Okruga Donjeg.

Iz Lučke kapetanije Split odmah su o događaju obavijestili MRCC Rijeku te je pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja prema nestaloj osobi. Spasilačka brodica ‘Pojišajn’, iz sastava splitske Kapetanije, isplovila je u akciju sinoć u 23.20h te je započela traganje u sjevero-zapadnome dijelu splitskog akvatorija, odnosno, tragalo se u području od južne strane otoka Čiovo, sjevernoga dijela Drveničkoga kanala i u Trogirskome kanalu.

Također, prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja, posredstvom obalnih radio-postaja emitirana je obavijest hitnosti (PAN-PAN) o nestaloj osobi.

Noćas, 20. lipnja u 03.20h, posada spasilačke brodice iz sastava Lučke kapetanije Split javili su o pronalasku nestaloga, u uvali Saldun o čemu je iz Kapetanije obaviještena i mjesno nadležna zdravstvena ustanova te su djelatnici Hitne medicinske pomoći odmah po pristajanju u luci Trogir preuzeli spašenika u daljnje medicinsko postupanje, čime je ova akcija uspješno okončana.