OGLASIO SE ZADARSKI STOŽER: “Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim tenisačem dulje od 10 min, u samoizolaciju!”

Foto: Vesna Pavin / Facebook / Grigor Dimitrov / Instagram

ZADAR – Stožer Civilne zaštite Zadarske županije apelirao je u nedjelju navečer na sve građane koji su dulje od 10 minuta bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačem Grigorom Dimotrovim, pozitivnim na koronavirus, da odu u samoizolaciju. Tenisač Grigor Dimitrov  protekla dva dana bio je u Zadru na teniskom turniru Adria Touru, a putem instagrama obavijestio je javnost da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i otkazano finale teniskog turnira.

Kako smo primili informaciju da je tenisač Grigor Dimitrov koji je u Zadru igrao na teniskom turniru Adria Tour pozitivan na koronavirus, molimo sve one koji su bili s njim u bliskom kontaktu dulje od 10 minuta da odu u samoizolaciju na 14 dana i jave se nadležnom epidemiologu u mjestu gdje borave, odnosno svom liječniku opće prakse. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu, odnosno koji su sa tenisačem bili u bliskom kontaktu neka se jave dežurnom epidemiologu na broj 098/332-765 i svom liječniku.

Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove.

Ovim putem još jednom podsjećamo da su na snazi epidemiološke mjere koje između ostalog uključuju držanje socijalne distance koja je najvažnija u sprječavanju širenja koronavirusa te da moramo biti odgovorni, poručuju iz Zadarskog stožera civilne zaštite.

D.G.

Vaš komentar