Otvoren jubilarni 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Foto: Šibenik IN / Barbara Antica

ŠIBENIK – Katja Krnčević, sa svoje dvije praunuke, gospođa koja je radila na prvom Međunarodnom festivalu djeteta davne 1958. godine, otvorila je 60. jubilarni MDF, javlja ŠibenikIN

– Pozdravljam svu djecu grada Šibenika, svu djecu svijeta. Uspjeli smo organizirati 60. Međunarodni dječji festival, nismo htjeli odustati od njega, pa makar svaki gledatelj trebao stajati 15 metara jedan od drugog, ali moramo nastaviti biti odgovorni – kazao je u nakon podizanja festivalske zastave gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Ljetna pozornica na ovogodišnjem otvaranju MDF-a bila je bez tribina, a ulaz je bio slobodan pa su napokon u prvim redovima dominirala djeca. A bilo je tu dosta lica iz politike pa čak i premijer Andrej Perković, koji nije govorio prilikom otvaranja.

Nije bilo ni predsjednika Zorana Milanovića pa je posjetitelje pozdravio njegov Zdravko Zima.

– Budimo djeca, jer ona su zalog naše budućnosti. Budimo djeca u mjeri u kojoj su oni mjera kreativnosti, života i ljepote – citirao je Tin Ujevića Zima.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednica festivalskog Vijeća, čestitala je ravnatelju HNK u Šibeniku Jakovu Biliću i svim njegovim suradnicima na uspjehu u organizaciji festivala.

– Šibenik je svjetsko središte umjetnosti za djecu i mlade kroz ova dva tjedna. Prenesite vašim prijateljima iz svijeta da festival ide dalje – poručila je Obuljen Koržinek.

Potom su nastupili gosti iz Osijeka s predstavom ‘Uspavanka za mišića“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Osječko kazalište ima priliku otvoriti jubilarni 60-i Festival, baš kao što su otvorili i prvi Festival 1958. godine.

Dakle, otvoren je 60. jubilarni MDF, tri puta jeftiniji od prošlogodišnjeg.

D.G.