Američki veleposlanik  W. Robert Kohorst posjetio grad Pag

Foto: TZ Pag

PAG – Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj W. Robert Kohorst sa suprugom posjetio je grad Pag u pratnji Božidara Longina, župana Zadarske županije.

Domaćini su američkog veleposlanika u šetnji gradom upoznali s bogatom paškom poviješću i kulturno povijesnim spomenicima. Posjetio je Galeriju paške čipke gdje je predsjednica Društva paških čipkarica „Frane Budak“ Neda Oros, uvažene goste upoznala sa mnogim zanimljivim detaljima o jedinstvenoj paškoj čipki, najvećem kulturnom blagu zaštićenom pri UNESCO-u.

Foto: TZ Pag

Američkog veleposlanika posebno je dojmio posjet Benediktinskom samostanu sv. Margarite gdje ga je dočekala časna majka Ana Benedikta koja ga je provela kroz postav izložbe crkvene umjetnosti i  zbirki paške čipke.

Foto: TZ Pag

Veliku pozornost američkog veleposlanika izazvao je posjet benediktinskoj samostanskoj crkvi u kojoj je izložen Sveti Trn, autentičan Trn s Kristove svete krune koji se stoljećima čuva u Samostanu benediktinki sv. Margarite.

– Izuzetno nam je drago da je američki veleposlanik izabrao upravo grad Pag za posjet i što smo imali priliku upoznati ga s bogatstvom kojim se ponosimo. Veleposlanik je pokazao veliko zanimanje i zahvalio se na srdačnoj dobrodošlici – rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.

Uz paškog gradonačelnika, domaćini posjeta bili su Jasna Magaš, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga i Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice grada Paga, a pridružio im se Ivo Pogorilić, načelnik Općine Povljana.

I.B.